Волонтирај и ти” е младинска иницијатива што се спроведува во склоп на Летната Младинска Академија 2023 „Животни вештини за млади лидери” организирана од Сојузот за Младинска Работа.
Во оваа иницијатива се планирани три волонтерски активности во Неготино, Прилеп и Скопје, со цел младите да се вклучат и да научат повеќе за волонтирањето при спроведување на различни активности во своите заедници и да прават позитивни промени. Оваа пријава е за планираниот волонтерски настан во Неготино: на 30ти Август во 11 часот, ќе се спроведе интерактивна раотилница во Дневен ЦентарПорака НЕГОТИНО. На оваа работилница, волонтерите ќе имаат шанса преку боење и цртање да се дружат со лицата во центарот и да го разубват денот на учесниците. Малку одвоено време, носи големи промени! Волонтирај и ти!
Контакт тел. +389 75 995 050

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *